pengikut comel

Tuesday, December 13, 2011

aku harap semua ni tak betul.

eh saya bosan la. hari2 mcm ni, bosan laa. bosannyaa. :) 


yela saya mana penah bosan2 kan hidop sorang2 terperuk kat sini. -,-" kan? x penah lagi la hujung minggu aku x boleh keluaq shopping2 , window shopping. -,-" bapak bosan. 


aku baru sedaq, lately handset aku  x berbunyi dah. tadak dah lagu suavemente 2 berbunyi tiap2 malam. xdak dah bunyi mesej, jarang dah aku dengaq sweet words mcm dulu. :') bosan sangat er? :) ke aku de buat salah eh? ke aku ni memang membosankan. -,-" haihh. :') aku baru sedaq ka dah lama benda ni ada depan mata aku? 


aku tak boleh jadi yg terbaik kot. or maybe aku mengecewakan terlalu banyak kot. :) or aku ada salah cakap. kadang2 aku rasa mcm dulu balik. kadang2 aku rasa x. -,-" haihh. ntahla. maybe mainan perasaan ja kot. maybe aku terlalu takot untuk rasa kehilangan lagi kot. or maybe aku x mampu nak buat dia sygkan aku , or maybe aku terlalu memaksa.. maybe aku terlalu buat dia mencuba kot. sedangkan aku sedaq kot apa yang aku nampak dalam mata dia. bukan aku 100%. :) 


haihh. aku harap apa yang aku nampak tu semuanya salah. :( aku harap semuanya salah. :'( 

Monday, December 12, 2011

don't come back. im a bitch. :)

to be regret for a lifetime for a mistake that i didn't do is pointless issue that u can made up. :) to be sympathized for some stupidity that u make by your own, is not in my list of love and kindness my ex. :) u know who u are when u read this. by the moment that i left u alone with all the regret that u had, i own nothing but only a smile that worth everything in this world. i satisfied with my own decision. yet i'm still not the wrong one in this kind of bullshit relationship. u know, i'm beggin u, just for a moment, sit back and try to manage urself to be a MEN. to be someone that we can count on. someone that we can put our trust in u. because for a lifetime u have none of it. if u realize it. :) 


u know why i leave u? the main reason is u're too weak to hold me. even though i test u so many time, but u still fail in it. :) and don''t blame me in this kind of stupid thing that only u made it. i don't say it by what i know, but from what i see and what i know. both of it has play their game in front of me. u know, family means everything 2 me. :) there's no point for u to steal my mother's heart yet u annoying me all the time. face the fact budd, i didn't love you from the beginning i know u. but i try to accept u because everybody should get a chance to be love. :) but for all the chance that i give, u didn't know how to use it well. and u blame me in everything. being childish when i'm telling u anything, not be able to try to manage yourself by the age of 24, yes u have failed in being a men. :) i don't give a damn if u say that i am the one who make u suffer like what u have choose rite now. :) u know, why i am heartless? well as everyone say, pain change everything innocent to a bitch in their own area. :) 
i may look good when i'm not talking to you, look like an innocent girl that can't harm any inch of ur heart, but try make me speak up. u are the one who will not be able to stand any moment to hear anything from my mouth. :) 


dare enough to start it again? think twice my ex. :) i left you. remember? so stop loving me!! hesh. u know, i never left the people that i love. :) but when i can't even give u a chance to make everything rite, there must be something wrong between us. :) it is no feelings, no love , no heart to be love yet i'm still somebody with cold hearted heart in my soul. :) and yes i'm asking u a forgiveness for letting u down with my last 3 years decision. :) it still hurt untill now isn't it? u made your choice. :) u have to face it without me by your side. and for the disease that u have to carry on rite now, i only can hope, may god bless you. and may that wound can be cure by another women. :) bye.

Monday, December 5, 2011

well hell-o bitch!!!

hello bitch. i don't know for how many time i have to warn u about what i don't like, i guess this is the real shit i have to give. unfortunately, u have change me to be a bitch. but more bitchy than you are. wait! y am i talking in opposite language. i bet u didn't understand it ait? so here it is. a gift for a motherfucker daughter of a bitch! 


untuk kesekian kali nya perempuan sial yang x penah serik, untuk segala apa yang bakal keluar melalui mulut aku, aku bagitau something, aku jarang nak kesiankan orang macam hang nie. and aku x reti nak kesian actually. so terimala dengan hati terbuka. :D meh aku nak tanya. miskin sangat ka hang? merempat sangat ka hidup hang ? susah sangat ka nak bawak keluaq duit hang. untuk beli keperluan hang sendiri tanpa guna duit orang lain. hang ingat orang keja penat2 semata-mata nak jadi kuli batak hang?? come on la jalang wey, come on. aku duduk kat office tu , buat keja setengah mati, penat untuk apa yang aku buat, tapi aku kena guna duit gaji aku untuk hang! bodoh apa hang ni aku pon tataw. seriously aku x penah jumpa pompuan macam hang! mata duitan, kaki jantan, perasan cun! fuck u la babi! kurang ajaq kan?? peduli pulak aku ngan sakit hati hang! -,-" kalau benda aku yang hilang lebih dari apa yang sepatutnya aku bayaq, baik aku sewa kondo. tapi sayang kan, kawasan aku duduk ni tadak kondo! so terpaksa la duduk ngan orang bangang macam hang ni!!! 


setan pon taw rehat la wey. hang ni lebih dari setan kot! time posa orang posa, setan kena ikat, hang jadi setan makan benda haram. baguih la. ibu segala setan! hormat orang posa? memang x la kan. at least kalau hang x puasa. amek benda makan, makan dlam bilik sorang2 dah. x payah nak menunjuk poen sangat depan aku! bodoo! bangga sangat hang 2 x posa la? bangga? aku tengok x respect kot. takan period hang sebulan? oh lupa, hang kan bocoq!! satu pad x cukop kan. sampai pad aku yang 20 tu pon hang boleh balaih. p beli la woi! beli yang murah kalau x mampu sangat. x pon pakai sabut ganti! dah sah2 merenyam! sama macam hang. :D ngehngehngeh. 


hang bangga kan cakap depan aku hang boleh bayaq semua apa yang hang amek kan?? banyak sangat duit hang!!?? bayaq la. kalau hang mampu la kan. takat cakap kosong? x payah la wey. keling pon bole cakap macam duduk kat kayangan. tapi habuk pon tadak. putaq belit ja lebih. kalau setakat brooch seringgit, pencukoq bulu hang pon x bole nak beli sendiri? hang nak bayaq balik duit aku yang beratuih2 hang amek 2? x payah nak kelentong aku la sangat. aku x pecaya dah apa hang cakap okayy. :D sembang x mau jatuh, last2 apa pon x dakkk. boooo!!! -,-" 


ni maybe last warning, kalau lagi sekali benda aku hilang walaupun seringgit, aku bawak hang p balai hang setel sana sendiri. :D okay? kalau agak2 ang nak beradab sesuai dengan pakaian muslimah fake hang sekarang ni, belajaq MINTAK DULU BARANG ORANG YANG ORANG BELI DENGAN DUIT BAPAK ORANG OR DUIT ORANG TU SENDIRI ! PAHAM!! okbai!

Sunday, December 4, 2011

december quotes.

  •  a man will try to seduce every girl except thw one he loves, but a nice girl will not be seduced by any man except by the man she love.
  • the worst thing u can do 2 a girl is make her feel like she has a chance when she doesn't. 
  • i can't set my hopes too high , cuz every hello ends with goodbye.

Friday, November 18, 2011

i really really really miss everything between us right now. those hug. those smile. those eyes. :( ur smell. your laugh. :( i just miss you. that's all. :)  

Tuesday, November 15, 2011

haters, fakers, strangers. :)



nampak kat atas 2? hello to all haters, fakers, strangers that always talk shit behind everybody's back. and to enemy that i didn't realize u still live in this world. fuck ur ass and i hope u can enjoy this entry with smile and have a nice fucking day. :) 

nak tau ? atas kejayaan seseorang tu selalu ada orang yang menyokong dan menjatuhkan . tak kiralah sekecik mana pun kejayaan seorang manusia tu, walaupun sebesar kuman. mesti ada manusia yang takkan puas hati dengan kejayaan orang lain . :P 

aku tau ada certain2 person kat merata alam ni, yang aku x pernah kenal and amek tau pon , akan benci aku. well aku tak boleh halang benda tu. maybe aku ada buat salah ngan korang tanpa sedar tapi, serius la kan, aku tak kenal korang, kenapa perlu judge aku untuk sesuatu yang korang memang x kenal. ? teringin nak cakap dengan aku? silakan berdepan. buruk baik cakap depan muka aku. benda tu takkan buat hang nampak macam babi. at least aku ada jugak sikit respect kat hang kan. :) buat apa nak benci untuk sesuatu yang hang x boleh nak jadi? cuba la kan, dah tau hang x boleh jadi and x boleh dapat apa yang orang lain ada, jangan lah bodohkan diri lagi nak menjatuhkan orang tu. :) benda 2 x menampakkan hang macam orang tu, tapi buat hang nampak lagi murah dan memperbodohkan diri sendiri. :) orang akan nampak sisi buruk hang, and orang mungkin akan benci orang yang hang jatuhkan tu, tapi orang yang ikot segala cakap hang semuanya FAKE macam hang jugak. :) 

kaki cakap belakang ni, selalunya bercakap belakang ja pandai. bila berdepan bisu tiba-tiba. :) takot? maybe tak. terasa diri nampak kecik? bodoh? maybe ya. :D buat apa tambah dosa? tak bawak untung. biar mulut longkang, at least aku jujur . haha. :D annoying kan? peduli? kahkahkah. :D mulut lancang tak dak insuran x semestinya kurang ajaq. tapi aku just cakap apa yang aku nampak, yang aku perati. bukan cakap kosong. buat apa melenting kalau benda x betul. buat apa mengamok kalau x buat salah. :) tak perlu jadi anjing menyalak kalau tulang ada depan mata. ambil dan blah. tu saja cara nak diam. lainlah kalau tulang orang lain buang, menyalak satu kampung tapi apa pun tak dak. :) terasa kan? maaf lah. aku kurang paham maksud menjaga hati manusia FAKE ni. :) 

terlalu banyak manusia palsu di sekeliling aku. yang buat baik untuk mempergunakan orang lain. yang terlalu ambil berat untuk jatuhkan orang lain. yang menjadi penjaga hanya untuk mencari kelemahan orang lain. yang menipu untuk selamatkan diri sendiri tanpa fikir belakang hari, dia akan jatuh tersungkur. :) aku dah lali, penat, letih ,menyampah . haha. sebab semuanya sama. takkan pernah berubah. nak cakap aku baik? no . aku tak pernah baik dengan orang lah. so aku paham kenapa orang tak suka aku. dari kawan sampai ke bukan kawan. tapi aku still boleh paham kenapa kalau kawan aku sendiri yang blah dari aku kan. tapi orang asing yang x pernah duduk semeja sekali tiba2 bercakap hal aku yang aku sendiri x penah tau, itu hebat. ahli nujum ka apa aku pun tataw. ahli nujum terlepas kat zaman moden maybe. :D tapi sayangnya, aku x sempat lagi nak berkenalan dengan orang2 ni. :) selamat datang ke dunia kebencian wahai shit talker. :) duduk lah dalam bahagian gelap dalam hidup aku. :) sebab aku tak kenal sapa yang bercakap tu. sebab aku x pernah duduk sekali. sebab aku tak pernah amek tau pun hang wujud kat dunia yang hang PINJAM ni kan. 

aku malas nak amek tau sebab bagi aku benda tu tak dak faedah lansung dalam hidup aku. jangan la dengki dengan kejayaan orang lain. :) kalau hang tak dak usaha, hang takkan dapat apa yang orang lain ada. so moral of the story: berusaha kalau nak. orang malas selalu rugi. :D janganla dengki dengan paras rupa orang lain. semua makhluk Tuhan tu cantik. ada kelebihan dan kekurangan masing2. cuma x perlu riak dengan apa yang tuhan bagi. :) tak perlu dengki sangat. cari la kelebihan sendiri and bersyukur la. :) jangan nak dengki memanjang. oh ya! jadi hot tu sebenarnya x perlu. jadi diri sendiri tu lagi better. :) orang respect . jadi kepada para pendengki, pembenci, manusia palsu, tukang tikam belakang dalam hidup aku. aku ucapkan terima kasih sebab menjadi sebahagian cerita aku. :) apa yang korang buat, sedikit sebanyak ada menjatuhkan dan bagi effect, tapi effect tu sikit kalau nak dibandingkan dengan kerugian masa yang korang dapat kan. :D terima kasih jugak sudi buang masa korang untuk benci aku atas benda yang aku x tau aku buat apa. :D buang masa untuk menyebok dalam hidup aku. terima kasih jugak sebab sudi bagi aku kebencian untuk aku terus hidup and kuat untuk berhadapan dengan orang macam korang. :D seriously , aku x pernah terjejas pun. :)
manusia hanya pandai cakap, tapi setengah saja yang jujur. lain just cakap kosong. :) okbai!

Monday, November 14, 2011

dedikasi untuk dia..

20 Julai 2010.. 


Dia, lelaki ini. lelaki dalam gambar ini. mencuri perhatian aku pada tarikh itu. :) lelaki yang aku x sangka akan berada di sisi aku sekarang. yang aku x penah sangka dia akan berada di dalam hati yang paling dalam. :) Abd Farid Jelani nama lelaki itu. dan demi masa yang panjang, aku terlupa aku punya hati yang telah terjatuh dalam kasih sayang yang aku hanya mampu simpan. :) 


satu hari dalam bulan Oktober 2010 .. 


masa ni, aku tau aku x boleh nak tipu diri aku sendiri lagi dah. masa ni aku buat satu pengakuan dengan abg aku. abang yang sentiasa ada pada jatuh bangun aku. :) abg yang tengok macam mana aku menangis bila dia dengan orang lain masa tu. tapi aku tak salahkan la dia. keadaan aku ada masa tu memang pada masa yang salah.;) jatuh cinta jugak pada masa yang salah. tapi, aku sorok semua sebab aku tak nak kehilangan dia sebagai seorang sahabat pada masa 2. :) tapi, keputusan manusia x penah aku boleh halang. dia hilang buat pertama kalinya dan aku teruskan kehidupan aku seperti biasa. still aku pendam lagi rasa tu. :) aku cuba bersama lelaki lain. yang bagi aku luka yang sangat dalam. ternyata, tak pernah ada yang boleh gantikan dia. :) tapi, persahabatan tu aku teruskan seperti biasa. :) masa tu harapan masih tinggi. dan lagi sekali aku ditolak. :) dia hilang buat kali kedua. 


hujung bulan dalam bulan disember 2010.. 


KL. buat pertama kalinya dalam hidup ego aku hilang. :) buat pertama kalinya hati aku sakit. kecewa sangat2. terkejut, sedih,terasa, rindu, marah, sayang. semua jadi 1. nampak bayang dia, depan TS tu, kaki ni setapak kebelakang. tapi masa tu, ego aku aku still pertahan. ego aku, aku letak setinggi2 nya. aku buat semuanya nampak macam biasa. tapi tuhan yang tau hati ni mcm mana. :) sebenarnya susah nak berlakon macam semua okay sebab aku bukan sorang pelakon yang baik. :) dan buat pertama kalinya air mata aku jatuh pada malam tu. depan orang ramai. aku ingat masa 2. :) tapi semua salah aku.. bukan orang lain tapi aku.  and aku balik ke penang , dengan tekad biar aku yang mengalah. :)


satu petang dalam bulan Mac 2011. 


1 pesanan ringkas menjelaskan semua isi hati. :) segala kekuatan yang aku ada aku gunakan untuk luahkan apa yang sepatutnya aku luahkan. dan ternyata jawapan yang aku tahu memang tepat. :) namun , masih aku cuba tersenyum. :) seikhlas hati. aku cuba buang semua perasaan tu tapi x berhasil. dan aku simpan dalam2 juga tanpa harapan lagi. :) dan aku cuba mencari manusia lain yang mungkin boleh membuat aku lupa apa yang aku rasa. :) ternyata lagi, menipu hati sendiri tu lebih susah dari menipu seorang manusia. :) mana aku berada, apa aku rasa, apa aku buat, apa aku fikir, tak pernah ada nama lelaki lain itu. lakonan aku menjadi namun hanya luaran. :) bukan dalaman. 

20 Julai 2011 


setahun. lama kan. :) aku just mampu ucapkan selamat ulangtahun perkenalan yang ke 1. :) TAHUN. and aku still diam. :) dan masih bersama lelaki itu. tapi semuanya x pernah bahagia. dan aku tinggalkan lelaki itu kerana aku tak punya kebahagiaan dan penipuan yang tiada sorang wanita pun sanggup menerima. :)


1.11.11 


hanya senyuman yang mampu aku beri pada masa ini . dan ini hanyalah untuk dia. abd farid jelani. :) 
bukan sebab rupa aku menyayangi dia. bukan sebab kesempurnaan aku mencari dia . kerana dia bukan lelaki lain yang selalu melukakan. kerana dia bukan lelaki lain yang selalu mengecewakan. :) kerana dia selalu menjadi lelaki yang menyenangkan. dia menjadi satu-satunya lelaki yang selalu menghiburkan. walaupun aku terjatuh dan x mungkin akan bangun lagi. kerana dia adalah semangat, kekuatan aku untuk aku teruskan hidup. kerana dia bukan lelaki yang akan meninggalkan aku sorang2. :) kerana dia selalu menghiburkan sehingga aku lupa semua kesakitan. kerana semua senyum yang aku beri adalah kerana dia. :) bukan menyanjung untuk simpati seorang lelaki. tetapi curahan isi hati dari aku untuk dia. yang sebelom ini aku tak pernah punya peluang untuk luahkan. :) buanglah rasa bersalah tu b. semua manusia bukan sempurna. semua manusia ada kesilapan. semua manusia x pernah lepas dari semua tu. dan semua manusia layak mendapat kemaafan. :) dan juga peluang kedua. ada b tanya, apa bertuahnya kalau dulu selalu menyakitkan. :) bertuahnya syg sebab b x pernah hilang , ada walaupun x pernah nampak. x pernah pergi walaupun sayang yang pergi. selalu ada bila syg perlu. :) kesalahan syg, jatuh cinta pada masa yang salah dan x penah bagi peluang untuk perasaan tu pergi. :) maafkan syg. sebab sygkan b dari dulu sampai sekarang. :) hati ni. peluang terakhir buat diri syg, untuk b. bagi peluang sekali saja. syg x mintak lebih. :) sekali saja peluang untuk x hilang b lagi. :') I Love You. thank you for everything. :D

november quotes

  • do not pay attention to the people from your past , because there is always a reason why they are not in your future. 
  • can you ever really forgive , if you can't forget 
  • expectation is the root of all heartache. 
  • sorry to be selfish but you're all mine. 
  • the worst way to miss someone is when they are right beside you but you know that you can't have them. 
  • you are the reason why i smile, i breath , i love , i live 
  • if you left me without a reason , don't come back with an excuse. 
  • as soon you stop wanting someone, you get it. 
  • the inventor of the mirror , poisoned the human heart
  • once upon a time, i fell in love with the wrong person. 
  • fall in love when you're ready, not when you're lonely.

Wednesday, November 9, 2011

explaination

i made a decision by broke up with mr.a because of me and my own decision doesn't effect by anybody else or by the one i am with rite now. :) jadi setiap soalan yang ditanya oleh anda tak akan dijawab sama sekali kerana ia melibatkan hal peribadi kedua-dua belah pihak. . 
demi menjaga hati kesemua pihak. keputusan ni aku buat sebab antara kami dah tak ada persefahaman lagi. jalan terbaik bagi kedua-dua belah pihak is berpisah. dan percaya jodoh tu semua di tangan tuhan. :) 


jadi, kepada manusia2 yang ingin tahu kenapa dan bagaimana kami berpisah, better x payah tau lah. :) hal peribadi rasanya x perlu dikongsi dengan orang lain. so x payah nak perli2 kami. :) tak payah nak jatuhkan dia. kami still kawan macam biasa. :) cuma keadaan tak sama macam dulu. :) keputusan ni dibuat untuk kesenangan ramai pihak. :) bukan sebab untuk mencari kesempurnaan semata-mata. jadi, cacian , makian, hinaan terhadap dia dan aku, tak ada kesan apa-apa sebab kalian x tau sebab sebenar kenapa semua ni jadi. 


tuduhlah aku playgirl, tuduhlah aku jalang, manusia boleh bercakap apa saja. tanpa halangan. dan tak ada siapa pon boleh halang hak individu untuk bersuara. :) tapi disebalik apa yang jadi ada sebab munasabah kenapa ia terjadi. ;) aku hanya mampu senyum, duduk, dengar dan teruskan kehidupan aku seperti biasa tanpa ambil tahu tentang apa yang kalian mampu kata. :) tak semua masalah boleh dikongsi dengan semua orang. :D keputusan aku untuk bersama dia sekarang juga keputusan aku. ;) 


jangan tanya lagi. aku minx maaf kepada semua orang yang terasa dengan semua ni. terutama family alang muhammad. maafkan sara, sara x mampu bagi yang terbaik dan tak mampu menjaga dia lagi. . :) sekian. 

Tuesday, October 11, 2011

giveaway.

tiba-tiba rasa nak buat pertandingan pulak. and tiba-tiba rasa murah hati.. :D macam nak murah hati banyak2 ja. hoho. :D jap nak pk idea nak buat contest apa. then nanti bagitau lain okay.
*err any idea. :D

Monday, October 3, 2011

sentap nok!

style sentap trok hang kan. xdak msalah ngan aku tetiba block aku. better jangan kot . :)

if rasa benda tu ang x bole na handle and ang memang x penah cakap dengan aku and x penah sembang ngan aku. and x penah aku cri masalah dengan hang , jangan block aku. and buat aku curious. nak taw sangat apa masalah ang dengan aku sebenaqnya. :)

sendiri makan cili sendiri rasa pedas. pdhal org x bg lagi pon ang gigit cili 2. :) okbai. :D

Tuesday, September 27, 2011

pengakuan terbuka tanpa disuruh.

hello. :) 


tertanya-tanya tak kenapa tajuk tu. aku na buat pengakuan apa eh? tadak menda aku na buat pengakuan. tapi budak rumah aku yang DAH buat pengakuan tanpa aku suruh. :) pengakuan apa? meh nak bagitau . 


tak dak orang yang nak mengaku dia bodoh walaupun secara terang dia memperbodohkan diri dia dengan segala perbuatan dia. :) well kalau dah panjang tangan tu , kalau mengaku saja tak pa. dah la ngaku dah tu marah aku pulak. apa bangang sangat manusia ni kan. serius bukan kau tak cantik pompuan. cantik. tinggi, kulit kalau x mekap ada buah minyak (jerawat) , kalau mekap macam pompuan korea. rambut lawa macam rihanna. tapi sayang, attitude ang tu x melambangkan kecantikan ang. :) terlalu bodoh untuk dibandingkan dengan rupa ang. :) aku mengaku ang cantik. aku mengaku aku x secantik ang. tapi , kalau cantik saja, cakap besar, apa guna wey. :) ang kata ang bole bayaq berapa pon aku nak. or apa yang ang kata kat aku haritu? berapa juta pon ang bole bayaq? bayaq la kalau ang mampu. :) berjuta-juta bole bayaq kenapa still nak amek barang aku? dah la tu tanpa kebenaran aku pulak 2. :) mampu lagi ka cm 2? aku rasa tak. 


kata ang, duit ang banyak. seponser ang ramai. kalau seponser ramai tak payah la kalau deodorant aku pon ang na sebat. tak payah la kalau aku punya barang semua ang na amek. aku taw ang x penah taw benda2 tu semua. tapi susah sangat ka ang na minx kebenaran nak guna barang aku. ang kata ang hati kering. tak takot. berapa pon ang bole bagi. tapi kalau ang dah tau aku kata kat ang kat FB. ang tebiang puki pi amek lagi barang aku sapa suro. tak nampak ka kebangangan ang tu bertukar menjadi kebodohan yang amat sangat. :) tau la SPM ang x berapa nak elok tapi perlu ka ang tunjuk apa yang orang tataw tu kat sini? :) kenapa pulak kalau aku bercerita hal 2 kat kakchik? ang cakap x payah pemalu muka ang. yang ang tu memang muka tembok tataw malu dok menghala mengambil barang aku buat mcm harta bapak ang sendiri tu aku nak kata apa pulak? memang muka kulit gajah ka apa? ka memang ang x kenal apa maksud malu? :) 


kalau setakat cukoq bulu yang tiga RM5.00 pon ang tak bole nak beli nak rembat yang aku punya, singlet putih ROMP yang ada kat KL pon ang x bole nak beli, deodorang far away yang aku x pakai lagi pon ang na amek, minyak wangi aku yang pasar malam pon ang na guna sampai habeh, apa guna ang cakap ang ada bf dok bagi duit? :) oh aku lupa, ang memang dasar pemalas. :) dah la pemalas, pengikis tapi tak reti na pusing duit. dah la tu bangang tambah lagi pulak bodoh sombong. mengaku ambik barang orang tapi marah tuan punya badan. hello bitch, cermin diri dlu sapa yang malukan diri sendiri. :) aku x suro pon ang mengaku. mengaku sendiri sapa suro. :) big applause to you. :) kalau time aku tidoq lena pon and still bole amek RM10 tanpa aku sedaq. x kira lagi yang RM 50 yang lain tu. aku rasa better ang p cri anak datuk kawen la wey. ang kesempitan hidup sangat dah nie. :) 


ingat sikit. orang kerja, duit gaji tu orang ada tujuan lain na guna. :) bukan untuk pencuri barua macam hang ni amek sukati. :) masing-masing ada urusan masing2. :) kalau gaji ang x cukup. buat and belanja macam mana gaji yang ang dapat. bukan tengok gaji orang then amek. :) gaji besaq ang igt ak nak simpan saja ka gaji aku. banyak lagi benda lain aku na buat k . bukan nak seponser ketidakmampuan ang 2. :) beza gaji aku dengan ang banyak kot. 400 beza. :) so duduk kat tempat ang sepatutnya. bukan jadi parasit yang bangang dengan amek benda yang bukan hak ang. :) katanya bole bayaq. bayaq la. aku x maw cek. aku x maw hutang. kalau ang nak sangat bayaq. setengah gaji ang kot. kerugian aset aku dengan ang nie. :) tokey babi pon lari aku rasa. bayaq by cash. tunai. x dak silap skit pon. bayaq kalaw ang mampu. :) jangan pasni x cukop makan p mencuri duit orang lain suda. :) 


sedaq la diri sebelom orang lain tolong sedaqkan ang. :) hati kering kan. so aku pon dengan kering hatinya TAK menghalalkan apa yang ang amek. :) sekian terimakasih.

Thursday, September 22, 2011

september quotes.

  • let every eye negotiate for itself and trust no agent 
  • listen to many , speak to a few
  • love all, trust a few, do wrong to none
  • speak low if u speak love 
  • there's no darkness but ignorance
  • womens may fall when there's no strength in men 
  • a friend is one has the same enemies as u are. 
  • i was just another promise that u couldn't keep. 
  • i can't afford to lose anybody close to me again . it hurts too much. 
  • being strong? the worst thing about it is nobody might care to ask if u're hurt. :) 

Sunday, September 18, 2011

kawan.

kawan.. selalu kan becakap hal kawan ni, benda tu nampak macam remeh. apa ada kat kawan ni kan? kawan ni macam mana. alaa na berkawan, bukan salah pon. :) kawan ni ada berapa jenis er? kawan ni boleh percaya ka? camna orang cari kawan er? kenapa kawan dengan dia ni er? aku tengok cam dia sombong gila macam orang gila ja. selalu kan fikir camtu bila na kawan dengan orang? tapi kan, aku na cerita kat sini cerita pasal kawan. :) jatuh bangun aku dengan kawan. kawan yang sokong dan tindas aku. semuanya sebab kawan. :) 


20 tahun dulu, masa aku lahir, aku x penah sangka, aku akan ada kawan yang sanggup tindas aku , tolak aku jatuh dan ada kawan yang angkat aku balik. :) terima kasih kepada kawan-kawan ni. :) masa umo aku 5 tahun. aku baru masuk tadika. masa tu aku kawan dengan semua budak perempuan. aku tolak budak laki. haha. sebab aku malu. ngee. :P masa jadi budak2 tu..aku tak terfikir pon nak khianat kawan aku. semua kawan macam biasa. hari ni gaduh. esok baik. lusa main sama-sama. balik rumah, aku duduk dengan adik aku. kami kawan dua orang. masa tu dunia aku hanya pi sekolah, main dengan kawan, balik rumah, main dengan adik. takdak masalah apa pon. :) 


naik darjah 1. sekolah rendah. masa tu baru kenal kawan-kawan baru. kawan-kawan yang akan duduk sebelah meja. kawan baik. yang rapat dengan kita. and selalunya kawan tu la akan jadi kawan baik kita. :) kelua rehat sekali, makan sekali, jalan balik sekali. kalau gaduh tak tegoq. esok lusa baik balik.masa ni pun tak kenai erti mengkhianati kawan. :) 


sampai masuh sekola menengah, masa ni baru tau istilah kawan. yalah, masing-masing dah besaq. akai pun dah panjang. masa ni baru aku nampak kawan yang boleh jatuh bangun sama-sama. selalunya kawan menangis ni senang cari. tepi jalan pon bole kutip. :) memang bunyi macam kasaq kan. tapi tu la hakikat. orang campak , orang lain kutip. tapi kawan yang nak duduk sekali , menangis sekali dengan kesusahan kita. tak semua orang bole buat. x semua orang bole ada sekali. selama aku jatuh, aku tak pernah percaya lagi kawan perempuan. :) hanya kawan perempuan yang sangat baik ngan aku ja aku bole bercakap and kongsi semua , sebab aku tau depa selalu ada dengan aku. :) 


dan bukan disebabkan aku gatai , aku kawan dengan ramai lelaki. kadang-kadang, dengan lelaki ni , tak penah susa na bawak berbincang, x penah susah nak pinjamkan telinga dengan masalah kita. dan selalunya akan cuba tolong sedaya upaya. :) tak kan penah risau depa akan tikam belakang kita and tinggalkan kita. :) senang bagi pendapat walaupun kadang-kadang ayat depa pedih macam nak kena sepak. :D tu la kawan. :) 


bagi yang khianati aku, aku ucapkan terima kasih. :) sebab hang ajaq aku untuk x senang pecayakan orang. :) walaupon depan aku pijak semut pon x mati.. tenks sebab ajaq aku untuk bercakap apa yang aku rasa perlu dan tak jadi hipokrit walaupon mulut aku macam longkang. tapi at least aku jujur. :) walaupun aku maki-maki, tapi apa yang aku cakap ada isi. yang orang takkan mungkin terima walaupun hakikatnya benda tu kebenaran. :) tenks sebab musnahkan kasih sayang aku dengan laki tu. sebab tu la aku taw laki tu penipu. :) tapi untuk percayakan hang lagi, mungkin tak. x kan macam dulu. :) sebab orang hipokrit selalunya akan tetap hipokrit walaupun nafas tu kat hujung2. :) 


bagi yang aku sayang.. kawan-kawan perempuan aku yang 3 4 orang tu. and semua kawan -kawan laki aku yang paling rapat ngan aku. yang ada waktu jatuh bangun aku. aku tak pernah lupa hampa kan. :) aku tak pernah buang kawan-kawan aku. kecuali orang tu yang nak aku buang dia. :) terima kasih sebab pecayakan aku and ada untuk sokong aku setiap masa. :) walaupon kadang-kadang apa yang aku buat tu semua salah. walaupon hampa tak suka ex ex aku yang dulu sebab depa buat aku sakit hati. tapi hampa x penah tinggai aku. :) terima kasih sebab tolong aku waktu aku tersungkur. terima kasih untuk semua nasihat tu. trima kasih sebab ada bila air mata aku jatuh. :D dan terimakasih untuk senyuman aku yang hampa buat. :) 

Wednesday, September 14, 2011

isu prepaid buat semua orang menggelabah termasuk aku.

assalamualaikum and hello readers. :) 


baru-baru ni kat berita , kecoh isu kenaikan cukai terhadap prepaid.. ala kad topup yang selalu hampa dok bubuh 2 laa. tudiaa. ayat aku dari skema troi tukaq jadi penang pekat noh. :P 


so apa aku na ulas kat sini.. aku malas na cakap apa kan. benda ni kerajaan dan terang-terang tangguhkan. kenapa perlu tangguhkan. kalau dimansuhkan tros pon x pa kan. sebab bagi aku la. isu cukai untuk prepaid ni aku rasa x perlu pon kenakan cukai. kenapa aku cakap x payah , sebab aku la kan, sebagai pengguna maxis, selalu kena potong kredit secara memBARBIE buta. taw. menyampah aku kadang2 na topup. dahla sos topup kena yuran perkhidmatan sampai 50 sen. pastu bila aku cakap tpon la kan. aku x taw la rates kena bayaq berapa. sampai kadang2 cakap 5 minit dah telan seringgit. woi gila apa. prepaid ni bukan ka untuk mudahkan pelajar dan orang-orang yang x mampu na buat bil tu.. tak payah la kenakan cukai. 


consider sama kewangan masyarakat sekarang. bagi aku la kan, taraf hidup kita makin lama makin tinggi. tak perlu la na bandingkan negara kita dengan negara yang lain. nilai matawang kita bukan macam USD. matawang kita x tinggi cam tu pon kan. memang la negara kita ke arah negara maju tapi macam sekarang ni membebankan rakyat. dah la semua barang na naik harga. takan prepaid pon na cukai. dulu dah elok-elok prepaid mininum 2 hengget pastu naik pulak 3 ringgit. so now kena cukai. sah la ada sen sen kat belakang kan. alah.. kalau x kena cukai pon, selalunya peniaga dan kenakan cukai sendiri. sampai aku nak topup kena bayaq 3.20 kadang2 3.50. huish. kalau topup 5 ringgit baru tak kena bayaq sen2. apa jadah ntah. -,- 


so pihak kerajaan and syarikat telco tu kan.tak payah la kenakan cukai. orang pon beli topup. orang x marah-marah, dah tu semua orang senang. :) termasuk la aku. and jangan la selalu makan duit orang x tentu pasal. susah eden na topup ni haa. -,- kang aku tukaq pakai celcom kang baru taw. hesh. cukop2 la minyak naik harga, makanan pon naik harga, jangan sebab prepaid naik harga semua rakyat mogok. :) 


p/s : harga makanan lepas raya ni melampau-lampau pulak naik. hesh. wey na bagi orang makan ka na bagi orang mati wey! makan x sedap pon. mahai ja lebih!. balik penang jugak puas hati. okbai!

Tuesday, September 6, 2011

don't start it whenn...

:D sekom. hai. 


syoknya pagi2 bole dok tutup pintu rezeki aku. :) syoknya dok bole buat aku angin sangat. well x la angin sangat kan. :) aku dok rilek tokwan g ni. :) tapi satu aku x taw apa masalah kawan ang, or stalker and or sapa2 yang dekat ngan ang. :) dan paling terok apa masalag ang! perluka nak kaitkan aku dengan masalah yang ampa create and lempaq tuduh aku yang buat suma benda bodo tu. :) kat sini aku x mau cakap aku nak gaduh ngan ang. tapi kalau ang rasa aku cakap ni buat ang panaih, sila berdepan. aku nak tau apa masalah hang dengan aku. :) 


kalau ang terasa, aku nak bagi ang sedaq dulu. tolong hormat privacy orang, hormat apa yang orang buat kalau hang nak orang hormat hang dengan sepatutnya. :) wey kawan pompuan aku tak ramai wey. tapi aku x sangka gak ang nak bagi aku ngan kawan bek aku belaga. :) sory to say, ang bukan kawan baik aku pon. :) sebab apa ang taw? ang nak stalk pasai dia ang cari aku, ang x dak kawan, ang cari aku, ang senang, ang buang suma. :) aku taw ang hotstuff wey. fb sampai berkandaq. tapiii... aku x penah heran pon kalau ada kwan hotstuff tapi pangai macam haram J! :) ingat x ayat ni wey? "pandai buat pandai la tanggung. salah hampa, nak kaco hak aku pasaipa" aku rasa ang tau kot pasai apa kan. :) aku kena tanggung maki. aku kena hadap segala marah orang. sebab HANG! 


dok tengok aku rilek lagi kan. jangan sampai hang cakap satu pon aku x balaih, jangan sampai aku usha ang rapat wey. :) usha status aku, usha cara aku. ang bole lagi dok cari pasai kan. sory la wey, aku x terjejas lansung kot dengan apa yang hang buat skang. :) aku tau stalker hang ramai gila. aku tau kalau hang nak apa pon ramai orang bole tolong hang. even kalau hang hina orang, pelecey orang pon, yang sokong, bekap ang beribu. or bole aku cakap, satu malaysia ni kenai ang kan. :) ang p mana pon orang kenai kan. sebut nama ang suma budak FB kenai kan. :) yaa aku TAK PENAH bangga ada kawan mcm hang. :) less is more girl. :) aku x perlukan bekap kalau aku nak berdepan ngan barua. aku x perlu nak jadi orang yang sangat x dak keja dengan p bercerita kat orang benda yang aku sendiri taw x dak faedah. :) kalau ang nak tengok sangat aku nak perburuk orang, aku akan perburuk pasai hang. tapi bukan dengan fitnah. dengan fakta yang hang sendiri tak kan bole deny. :) tapi sayangnya aku x kan buat benda 2 sebab x bagi apa manfaat pon kat aku. malangnya, hang orang yang sangat berbahaya bagi aku. :) hang bukan setakat pijak pala aku, ang kencing berak lagi ataih pala aku. x cukop dengan tu hang nak pukoi pala aku sampai aku mati. sory, aku xkan mati dengan barua macam hang!. :) 


tolong sedaq, hang bawah aku. jangan mula bila aku x penah cari pasai dengan hang. :) aku x penah jaga hati orang k. aku akan jadi orang yang hang sendiri x kan mau kenai pon pompuan. :) jangan pasai hang x dapat dia, hang nak jaki dengan suma orang. :) biaq dia hidop ngan kebahagiaan dia dengan pilihan dia. hang, or ex dia x kan ada hak nak halang dia. :) and FYI, aku ngan dia x penah kapel. :) so aku x kan terjejas. jangan sentuh kawan-kawan aku. especially kawan baik aku . kalau hang x puaih hati ngan aku. face me moron. :) aku tunggu hang kat sini. aku tunggu barua apa lagi yang nak kuaq dari mulut hang dengan kawan2 serta stalkers hang. :) jangan kecoh bila aku ngan bf aku kapel. :) yeap aku tau semua perangai dia. so x payah hang repeat sebab dia dah terlalu jujur dengan aku sekarang. :) baik buruk, luaq dalam dia aku yang nilai. bukan hang or sesapa pon. sebab aku yang duduj, berdiri hidop dengan dia. :) sekarang!. ingat tu! sekarang! bukan hang, or ex gf dia. 


cerita apa saja, aku akan bidas apa saja. :) silakan block aku kalau hang tau tu diri ang. :) silakan maki aku kalau hang taw yang mulakan suma bullshit ni HANG! yes hang! aku tunding jari ni kat hang sebab aku dah banyak sabaq dengan semua taik nie kan. :) hidop la dengan dunia hotstuff hang. hidop la dengan dunia kawan2 hang yang suma bole hang buat hamba. :) hidop dengan dunia hang sendiri pon xpa wey. :) hidop la dengan dunia hang yang x penah na hargai hati orang . :) jangan salahkan orang kalau semua kawan2 hang hilang. :) sebab orang yang hang perlu cermin dulu is diri hang sendiri. :) attitude hang, dan cara hang. :) langsi ngan aku, aku akan balaih benda yang sama. baik ngan aku, aku akan angkat hang jad sebahagian hdop aku. :) aku tunggu game hang yang seterusnya. hutang lama ang ngan aku, x langsai lagi. :) aku tunggu hang bayaq. :D kbai!

Wednesday, August 31, 2011

best raya ever.

assalamualaikum and haiiiii! :D 


nak bagi gambaq ja bole? :P nah usha. 


ni rasmi pagi raya. :P pagi2 buta dh aku men snap2 pix. muahaha. sory la aku kan camwhore. :) 

















 ni family nya session. :P beraya ngan family. bila duduk jauh2 nie. beraya ngan family pon jauh. haihh. terasa kot shahdu nya. :) lagi - lagi arwah wan dh lama meninggal. :) terasa rindu. :')