pengikut comel

Friday, November 18, 2011

i really really really miss everything between us right now. those hug. those smile. those eyes. :( ur smell. your laugh. :( i just miss you. that's all. :)  

Tuesday, November 15, 2011

haters, fakers, strangers. :)



nampak kat atas 2? hello to all haters, fakers, strangers that always talk shit behind everybody's back. and to enemy that i didn't realize u still live in this world. fuck ur ass and i hope u can enjoy this entry with smile and have a nice fucking day. :) 

nak tau ? atas kejayaan seseorang tu selalu ada orang yang menyokong dan menjatuhkan . tak kiralah sekecik mana pun kejayaan seorang manusia tu, walaupun sebesar kuman. mesti ada manusia yang takkan puas hati dengan kejayaan orang lain . :P 

aku tau ada certain2 person kat merata alam ni, yang aku x pernah kenal and amek tau pon , akan benci aku. well aku tak boleh halang benda tu. maybe aku ada buat salah ngan korang tanpa sedar tapi, serius la kan, aku tak kenal korang, kenapa perlu judge aku untuk sesuatu yang korang memang x kenal. ? teringin nak cakap dengan aku? silakan berdepan. buruk baik cakap depan muka aku. benda tu takkan buat hang nampak macam babi. at least aku ada jugak sikit respect kat hang kan. :) buat apa nak benci untuk sesuatu yang hang x boleh nak jadi? cuba la kan, dah tau hang x boleh jadi and x boleh dapat apa yang orang lain ada, jangan lah bodohkan diri lagi nak menjatuhkan orang tu. :) benda 2 x menampakkan hang macam orang tu, tapi buat hang nampak lagi murah dan memperbodohkan diri sendiri. :) orang akan nampak sisi buruk hang, and orang mungkin akan benci orang yang hang jatuhkan tu, tapi orang yang ikot segala cakap hang semuanya FAKE macam hang jugak. :) 

kaki cakap belakang ni, selalunya bercakap belakang ja pandai. bila berdepan bisu tiba-tiba. :) takot? maybe tak. terasa diri nampak kecik? bodoh? maybe ya. :D buat apa tambah dosa? tak bawak untung. biar mulut longkang, at least aku jujur . haha. :D annoying kan? peduli? kahkahkah. :D mulut lancang tak dak insuran x semestinya kurang ajaq. tapi aku just cakap apa yang aku nampak, yang aku perati. bukan cakap kosong. buat apa melenting kalau benda x betul. buat apa mengamok kalau x buat salah. :) tak perlu jadi anjing menyalak kalau tulang ada depan mata. ambil dan blah. tu saja cara nak diam. lainlah kalau tulang orang lain buang, menyalak satu kampung tapi apa pun tak dak. :) terasa kan? maaf lah. aku kurang paham maksud menjaga hati manusia FAKE ni. :) 

terlalu banyak manusia palsu di sekeliling aku. yang buat baik untuk mempergunakan orang lain. yang terlalu ambil berat untuk jatuhkan orang lain. yang menjadi penjaga hanya untuk mencari kelemahan orang lain. yang menipu untuk selamatkan diri sendiri tanpa fikir belakang hari, dia akan jatuh tersungkur. :) aku dah lali, penat, letih ,menyampah . haha. sebab semuanya sama. takkan pernah berubah. nak cakap aku baik? no . aku tak pernah baik dengan orang lah. so aku paham kenapa orang tak suka aku. dari kawan sampai ke bukan kawan. tapi aku still boleh paham kenapa kalau kawan aku sendiri yang blah dari aku kan. tapi orang asing yang x pernah duduk semeja sekali tiba2 bercakap hal aku yang aku sendiri x penah tau, itu hebat. ahli nujum ka apa aku pun tataw. ahli nujum terlepas kat zaman moden maybe. :D tapi sayangnya, aku x sempat lagi nak berkenalan dengan orang2 ni. :) selamat datang ke dunia kebencian wahai shit talker. :) duduk lah dalam bahagian gelap dalam hidup aku. :) sebab aku tak kenal sapa yang bercakap tu. sebab aku x pernah duduk sekali. sebab aku tak pernah amek tau pun hang wujud kat dunia yang hang PINJAM ni kan. 

aku malas nak amek tau sebab bagi aku benda tu tak dak faedah lansung dalam hidup aku. jangan la dengki dengan kejayaan orang lain. :) kalau hang tak dak usaha, hang takkan dapat apa yang orang lain ada. so moral of the story: berusaha kalau nak. orang malas selalu rugi. :D janganla dengki dengan paras rupa orang lain. semua makhluk Tuhan tu cantik. ada kelebihan dan kekurangan masing2. cuma x perlu riak dengan apa yang tuhan bagi. :) tak perlu dengki sangat. cari la kelebihan sendiri and bersyukur la. :) jangan nak dengki memanjang. oh ya! jadi hot tu sebenarnya x perlu. jadi diri sendiri tu lagi better. :) orang respect . jadi kepada para pendengki, pembenci, manusia palsu, tukang tikam belakang dalam hidup aku. aku ucapkan terima kasih sebab menjadi sebahagian cerita aku. :) apa yang korang buat, sedikit sebanyak ada menjatuhkan dan bagi effect, tapi effect tu sikit kalau nak dibandingkan dengan kerugian masa yang korang dapat kan. :D terima kasih jugak sudi buang masa korang untuk benci aku atas benda yang aku x tau aku buat apa. :D buang masa untuk menyebok dalam hidup aku. terima kasih jugak sebab sudi bagi aku kebencian untuk aku terus hidup and kuat untuk berhadapan dengan orang macam korang. :D seriously , aku x pernah terjejas pun. :)
manusia hanya pandai cakap, tapi setengah saja yang jujur. lain just cakap kosong. :) okbai!

Monday, November 14, 2011

dedikasi untuk dia..

20 Julai 2010.. 


Dia, lelaki ini. lelaki dalam gambar ini. mencuri perhatian aku pada tarikh itu. :) lelaki yang aku x sangka akan berada di sisi aku sekarang. yang aku x penah sangka dia akan berada di dalam hati yang paling dalam. :) Abd Farid Jelani nama lelaki itu. dan demi masa yang panjang, aku terlupa aku punya hati yang telah terjatuh dalam kasih sayang yang aku hanya mampu simpan. :) 


satu hari dalam bulan Oktober 2010 .. 


masa ni, aku tau aku x boleh nak tipu diri aku sendiri lagi dah. masa ni aku buat satu pengakuan dengan abg aku. abang yang sentiasa ada pada jatuh bangun aku. :) abg yang tengok macam mana aku menangis bila dia dengan orang lain masa tu. tapi aku tak salahkan la dia. keadaan aku ada masa tu memang pada masa yang salah.;) jatuh cinta jugak pada masa yang salah. tapi, aku sorok semua sebab aku tak nak kehilangan dia sebagai seorang sahabat pada masa 2. :) tapi, keputusan manusia x penah aku boleh halang. dia hilang buat pertama kalinya dan aku teruskan kehidupan aku seperti biasa. still aku pendam lagi rasa tu. :) aku cuba bersama lelaki lain. yang bagi aku luka yang sangat dalam. ternyata, tak pernah ada yang boleh gantikan dia. :) tapi, persahabatan tu aku teruskan seperti biasa. :) masa tu harapan masih tinggi. dan lagi sekali aku ditolak. :) dia hilang buat kali kedua. 


hujung bulan dalam bulan disember 2010.. 


KL. buat pertama kalinya dalam hidup ego aku hilang. :) buat pertama kalinya hati aku sakit. kecewa sangat2. terkejut, sedih,terasa, rindu, marah, sayang. semua jadi 1. nampak bayang dia, depan TS tu, kaki ni setapak kebelakang. tapi masa tu, ego aku aku still pertahan. ego aku, aku letak setinggi2 nya. aku buat semuanya nampak macam biasa. tapi tuhan yang tau hati ni mcm mana. :) sebenarnya susah nak berlakon macam semua okay sebab aku bukan sorang pelakon yang baik. :) dan buat pertama kalinya air mata aku jatuh pada malam tu. depan orang ramai. aku ingat masa 2. :) tapi semua salah aku.. bukan orang lain tapi aku.  and aku balik ke penang , dengan tekad biar aku yang mengalah. :)


satu petang dalam bulan Mac 2011. 


1 pesanan ringkas menjelaskan semua isi hati. :) segala kekuatan yang aku ada aku gunakan untuk luahkan apa yang sepatutnya aku luahkan. dan ternyata jawapan yang aku tahu memang tepat. :) namun , masih aku cuba tersenyum. :) seikhlas hati. aku cuba buang semua perasaan tu tapi x berhasil. dan aku simpan dalam2 juga tanpa harapan lagi. :) dan aku cuba mencari manusia lain yang mungkin boleh membuat aku lupa apa yang aku rasa. :) ternyata lagi, menipu hati sendiri tu lebih susah dari menipu seorang manusia. :) mana aku berada, apa aku rasa, apa aku buat, apa aku fikir, tak pernah ada nama lelaki lain itu. lakonan aku menjadi namun hanya luaran. :) bukan dalaman. 

20 Julai 2011 


setahun. lama kan. :) aku just mampu ucapkan selamat ulangtahun perkenalan yang ke 1. :) TAHUN. and aku still diam. :) dan masih bersama lelaki itu. tapi semuanya x pernah bahagia. dan aku tinggalkan lelaki itu kerana aku tak punya kebahagiaan dan penipuan yang tiada sorang wanita pun sanggup menerima. :)


1.11.11 


hanya senyuman yang mampu aku beri pada masa ini . dan ini hanyalah untuk dia. abd farid jelani. :) 
bukan sebab rupa aku menyayangi dia. bukan sebab kesempurnaan aku mencari dia . kerana dia bukan lelaki lain yang selalu melukakan. kerana dia bukan lelaki lain yang selalu mengecewakan. :) kerana dia selalu menjadi lelaki yang menyenangkan. dia menjadi satu-satunya lelaki yang selalu menghiburkan. walaupun aku terjatuh dan x mungkin akan bangun lagi. kerana dia adalah semangat, kekuatan aku untuk aku teruskan hidup. kerana dia bukan lelaki yang akan meninggalkan aku sorang2. :) kerana dia selalu menghiburkan sehingga aku lupa semua kesakitan. kerana semua senyum yang aku beri adalah kerana dia. :) bukan menyanjung untuk simpati seorang lelaki. tetapi curahan isi hati dari aku untuk dia. yang sebelom ini aku tak pernah punya peluang untuk luahkan. :) buanglah rasa bersalah tu b. semua manusia bukan sempurna. semua manusia ada kesilapan. semua manusia x pernah lepas dari semua tu. dan semua manusia layak mendapat kemaafan. :) dan juga peluang kedua. ada b tanya, apa bertuahnya kalau dulu selalu menyakitkan. :) bertuahnya syg sebab b x pernah hilang , ada walaupun x pernah nampak. x pernah pergi walaupun sayang yang pergi. selalu ada bila syg perlu. :) kesalahan syg, jatuh cinta pada masa yang salah dan x penah bagi peluang untuk perasaan tu pergi. :) maafkan syg. sebab sygkan b dari dulu sampai sekarang. :) hati ni. peluang terakhir buat diri syg, untuk b. bagi peluang sekali saja. syg x mintak lebih. :) sekali saja peluang untuk x hilang b lagi. :') I Love You. thank you for everything. :D

november quotes

  • do not pay attention to the people from your past , because there is always a reason why they are not in your future. 
  • can you ever really forgive , if you can't forget 
  • expectation is the root of all heartache. 
  • sorry to be selfish but you're all mine. 
  • the worst way to miss someone is when they are right beside you but you know that you can't have them. 
  • you are the reason why i smile, i breath , i love , i live 
  • if you left me without a reason , don't come back with an excuse. 
  • as soon you stop wanting someone, you get it. 
  • the inventor of the mirror , poisoned the human heart
  • once upon a time, i fell in love with the wrong person. 
  • fall in love when you're ready, not when you're lonely.

Wednesday, November 9, 2011

explaination

i made a decision by broke up with mr.a because of me and my own decision doesn't effect by anybody else or by the one i am with rite now. :) jadi setiap soalan yang ditanya oleh anda tak akan dijawab sama sekali kerana ia melibatkan hal peribadi kedua-dua belah pihak. . 
demi menjaga hati kesemua pihak. keputusan ni aku buat sebab antara kami dah tak ada persefahaman lagi. jalan terbaik bagi kedua-dua belah pihak is berpisah. dan percaya jodoh tu semua di tangan tuhan. :) 


jadi, kepada manusia2 yang ingin tahu kenapa dan bagaimana kami berpisah, better x payah tau lah. :) hal peribadi rasanya x perlu dikongsi dengan orang lain. so x payah nak perli2 kami. :) tak payah nak jatuhkan dia. kami still kawan macam biasa. :) cuma keadaan tak sama macam dulu. :) keputusan ni dibuat untuk kesenangan ramai pihak. :) bukan sebab untuk mencari kesempurnaan semata-mata. jadi, cacian , makian, hinaan terhadap dia dan aku, tak ada kesan apa-apa sebab kalian x tau sebab sebenar kenapa semua ni jadi. 


tuduhlah aku playgirl, tuduhlah aku jalang, manusia boleh bercakap apa saja. tanpa halangan. dan tak ada siapa pon boleh halang hak individu untuk bersuara. :) tapi disebalik apa yang jadi ada sebab munasabah kenapa ia terjadi. ;) aku hanya mampu senyum, duduk, dengar dan teruskan kehidupan aku seperti biasa tanpa ambil tahu tentang apa yang kalian mampu kata. :) tak semua masalah boleh dikongsi dengan semua orang. :D keputusan aku untuk bersama dia sekarang juga keputusan aku. ;) 


jangan tanya lagi. aku minx maaf kepada semua orang yang terasa dengan semua ni. terutama family alang muhammad. maafkan sara, sara x mampu bagi yang terbaik dan tak mampu menjaga dia lagi. . :) sekian.