pengikut comel

Friday, August 17, 2012

hali layee.


selamat hari raya , buat semua yang kenai aku. harharhar. :D 



lot of thing to say. first, Alhamdulillah, persahabatan yang lama sangat , yang pernah terpisah, kembali terjalin. acewah ayat aku pon. :D for now aku still boleh consider dengan life aku yang agak banyak dugaan. but still stabil. aku just terkilah, raya tahun ni, aku xde abang2 yang nak ucap raya, even besday aku sendiri pon, dorang dah lupa. :D but it's okay, hak masing2 nak ingat or tak. selalunya orang yang menghargai akan selalu ingat. :D aku xda sapa nak ucap raya kot. :D and raya tahun ni x da bf. hahaha. kesian aku. :D eh x la. senang aku. x susah payah aku nak cari baju sama kaler la bagai. 100% life dengan kerja, kawan, sosial life. dah kalau aku bosan sangat aku keluar , aku lepak. senang. x dak member, masok bilik lena. kalau rajin, pegi shopping mall, tengok wayang x pon usha baju. kadang2 terasa keloseran tu. tapi nak buat mcm mana. hati aku dah x da untuk org. :) even aku cakap sayang sekalipun, aku dah x sayang org dengan hati. aku sendiri x pecaya hati aku. ni kan pulak orang nak amek. amek lah kalau boleh amek. buat aku jatuh balik. aku dah tutup semua kot. :) aku x pecayakan sesapa dah sekarang. even diri aku sendiri. aku just follow the flow. apa tuhan nak bagi, aku amek, apa tuhan nak uji aku tempuh. even tak senang, aku tau, x da tangan yang menolong , mengajar kita untuk menghargai apa yang ada di sekeliling. :) 




raya yang kosong, raya yang x da makna lansung maybe. :) raya dengan diri aku yang baru, yang x fikir perasaan orang lain. yang org pernah kata, aku kuat sebab bangun sendiri. haha. kuat aku, bukan aku x menangis. :D ego aku halang semua benda. :) kadang2 terfikir, salah aku bukan bunuh orang. :) even bunuh orang pun diberi peluang untuk merayu, untuk kurangkan hukuman. even bunuh orang pon diberi peluang untuk bela diri. peluang untuk menjelaskan keadaan. even bunuh orang pon, diberi masa untuk bertaubat. :) ni kan salah aku yang mak aku sendiri dah maafkan. cakap saja korang x nak aku involve dalam hidop korang. bukan buta mata x nampak. bukan bodoh x berakal sampai aku x boleh fikir. bukan hati batu x terasa apa. sedar, hati manusia x boleh dipaksa. aku x paksa orang suka aku. aku halang pon tak ada guna. tuhan dah hadiahkan setiap manusia dengan hati dan perasaan untuk menyayangi dan mencintai. hak semua orang untuk menyayangi sesiapapun. cuma respond org tu saja yang sebaliknya. mungkin menyakitkan mungkin menggembirakan. kalian boleh fikir x benda tu? datanglah, pijak lah aku sampai mati, aku x berganjak dengan apa yang aku bicara. dan aku x segan untuk minta maaf dengan kesalahan aku. aku x segan nak ucapkan terima kasih kepada kalian semua atas jasa baik setiap kalian. budi kalian akan aku bawa sampai mati. cuma cara aku menghargai bukan dengan wang ringgit. masa, kesudian berbicara. bukan sehari dua kalian kenal diri ini. lebih dari setahun, tapi kalian masih x kenal aku siapa. :)  kalian masih belum bisa mengawal aku. mungkin dulu kalian cakap aku berubah. ya sekarang memang berubah. :) masing2 berpecah belah. untuk apa? semua orang pernah buat salah. :D semua orang nak kejar duit untuk hidup kan. aku juga, tapi sampai bila . sampai x bertegur sapa. sampai diri sendiri benci satu sama lain. :) sampai bila nak enjoy? duduk goyang kaki? cari lah kerja, bagi nafkah sikit utk ibu bapa. at least nampak cara nak balas jasa baik even bukan dengan perangai yang elok. kalian sedar siapa diri kalian bila aku berbicara ni kan. :) betul atau tidak, terima atau tidak, terpulang bagi kalian untuk menerima. aku cuma berkata agar kalian berfikir. :) bukan kecik dari aku. besar gajah dah semua. :) kejar yang cantik,kedut, pandanglah hati, kekal sampai ke mati. :) kejar harta, habis, kejarlah amalan, menjamin syurga nanti. :) aku pon buat salah, aku sedar sebab aku manusia. x sempurna mana. rupa paras, wang ringgit, x kan kekal lama. :) ingat tu. maafkan aku. dari hujung rambut sampai hujung kaki, farid rosli,farid jelani,kak ely,amir yassir and shuk sepet. and abang jerry. ;) saya buat salah dan saya menyesal. :) 







and selamat hali laye sumee. :D bai. 

x

Friday, July 20, 2012

its been a while. :) well hello blog berhabuk. :) i miss to tell you stories.

i miss everyone. i miss my old life. i miss my old friend. i miss everything. i miss my own laugh. i miss my health. i miss my friendship. i miss my brothers. i miss it. enough when i say, im just not me anymore. i lost too many things, i lost too many people. and i cant get it back. even i apologize. even i try to make everything better. i just can't. im scared of losing again and again. seems like they're happy with their life after all. they got a good job, a good life so far. :) a smile that have been carve on their face without me. yeah! all of you really can face it rite. :) that people done something bad and layak dapat peluang kedua tu tak wujud bagi dorang. :) even aku sendiri bagi banyak peluang dekat orang but one they forgot to do, appreciate. at least sebesar kuman pon enough . :) but its okay. its better this way. maybe korang x cukup mengenali sisi hidup aku. :) sedegil mana aku, seburuk mana aku. mungkin x da lagi orang yang mampu terima semua tu. :) see, even kawan sendiri pon lepaskan aku. :D so no wonder why people akan blah. :) u know, im good when everything goes rite.


Thursday, June 14, 2012

tak sedaq diri

agak hairan jugak bila aku dikatakan menyibuk kan. :)
oh really? aku tengok hg sja pon aku dah semak perut,semak otak semua bagai. so no wonder la kalau aku meluat kat hang sekarang pon. serius. aku dah annoying gila kot ngan hang ni. taktau nak kata mcm mana punya annoying. but memang aku semak ngan hang.

ntah berapa kali aku bagi chance kat hang, but sayangnya, orang yang x reti hagai orang lain ni selalu belagak pandai. so sebab hang ego, nak ucap terima kasih pun payah kan. :) boleh pegi jalan. tak kena duit pon ucap thanks. nak mintak maaf apatah lagi. tunggu orang mintak maaf dulu. hang sapa wey? menteri besaq ka nak orang sujud ikot kepala hotak hang. so jangan pretend macam hang reti sangat jaga hati orang. semua hati hang jaga kan. kononnya lah! padahai menyakitkan hati lagi adalah. memang aku buta dulu masa aku suka hang. serius. sebab hang tak tunjuk sisi jahat hang semua kat aku. tau x wey? semakin lama hang semakin semak otak. hensem memang hensem. aku tak nafikan tu. but tolong jangan bajet. :D jangan lupa aku pon ada ego. selama aku bagi hang pijak ego aku, aku tengok apa hang nak buat untuk hargai orang. but sayangnya, hang amek hati orang hang buang. :D hargai ka? a new definition of appreciation maybe. :)

RIMAS eh orang amek tau pasai hang? ingat sikit. tak selamanya aku akan tunggu hang. tak selamanya aku akan bukak hati aku untuk hang. and x selamanya aku akan bagi semua ego aku hang pijak. tak selamanya jugak hang akan dapat kemaafan aku untuk kesalahan yang tak boleh dimaafkan lansung tu. manusia mana boleh terima. even mak aku sendiri pon x boleh terima. haha. ni pulak aku. pura-pura mcm semua baik padahai hang dah bunuh aku. hang pikir aku boleh hidup macam mana wey? -,-" lepas sebulan tuka gf. esok gf ni lusa gf nu. belakang lagi? jangan ingat aku tak tau. aku tau tapi aku diam. tu menyibuk lagi? sebab apa aku diam. sebab aku x mau masuk campoq kalo benda bodo nak jadi playboy tu hang dh tunjuk terang2. x heran kalau ada 10 pompuan pon hang smpan belakang gf gf hang. :D kan playboy. marah x aku cakap mcm ni? hakikatnya hang sendiri tak nampak. orang lain nampak.

enough is enough. so apa aku cakap kali ni aku kotakan. aku dah buang hang jauh2. :) so pergilah. jangan datang balik lepas ni. maybe msa tu aku dah tak ingat hang pon. :) bai.

Thursday, May 31, 2012



mereka adalah mereka. :) dan untuk kali ini. dedikasi ditujukan buat dia, farid rosli. :) abg , kawan, somebody yang terlalu rapat satu masa dulu.

aku kenal dia bukan sehari dua. dia juga kenal aku bukan sesaat dua. sejak aku form 5. lama kan? lamaa . and tak sangka akhirnya jadi mcm ni. :)

dear farid a.k.a jeff,
dah 22 tahun. lebih matang dari sara. lagi tua dari sara. semoga Allah panjangkan umur, diberkati hidup anda, dan dipanjangkan jodoh dengan Kak Elly sampai ke anak cucu,akhir hayat. tak ada hadiah 300 rnggit nak bagi. just ucapan yang tersembunyi ni je. :) we used to be brothers and sisters. pergi genting sesame. susah senang sara ade sekali. and sara mintak maaf atas perangai sara. sara kotakan janji. jadi manusia. :) yes sara mmg manusia pon. hahaha. :D sara ngan mak dah okay. :) thanks.

untuk kesalahan dan segalanya, maafkan sara. untuk besday ni, ini saja yang mampu bagi, walaupun x da harga. walaupun mungkin x terbaca. ikhlas dari hati. selamat hari lahir. sara taw num sara dh xde lam hp kan. so no worries. sini saja dh ckup. :) walaupun kalau korang kawen nanti sara x pegi. semoga bahagia akak and abg. :) walaupun sara bukan adek lagi. but all of you, will always be my brothers and sisters. :)

love,
saraMAJED.

Wednesday, May 23, 2012

heartless heart. welcome to your place. :) ni adalah salah sorang lagi gadis yangkau berjaya ubah :) \

Saturday, May 5, 2012

mei.

an awkward moment bila suddenly aku terasa macam nak kena telan balik semua kata-kata aku. :) 

bukan senang nak buat orang suka kita. :) bukan senang nak buat orang puas hati dengan kita. see.. im bleeding. :( :'( okay im not gonna cry again. but well u know, lonely is my friend rite now. :) 

okay semua kawan ada dengan aku. i know that. but to see everybody around me has someone, to hold on, to count on, to be with you no matter what, to stay with you and to laugh with you, while im here, with nobody to share every moment like that in my life, its really pathetic. :) 

it will rain, holes inside, heroes *at the last night we were a couple. :) , when u look me in the eyes. unintended , they're still there. still. :) still running in my empty mind actually. for everything that happened between me and the someone. the place we go. where we stand, the movies that we watched. how i wanna hold someone else like that but i cant. and still i kept all those tickets. all our tags of the place that we go. the time, the date. God, y u make it so hard to let go this one person. :( we're not meant to be together. why u didnt  listen to my pray? its hard u know. walking alone. watching everybody else while im alone. yeah like u said syariena, i really need somebody. 

jujurlah dengan aku, aku takkan bersuara apa pun. :) tak perlu buang aku. aku sedar apa betol apa salah dalam hidop aku. :) cuma kengkadang, let go of that person, its hard. yeah its hard. aku mengaku tu. and im trying. bagila aku masa. aku still x da sokongan nak bantu aku bangun. :) sebab yang diharap tak datang, yang dipilih tak sudi. :) 

nite.

Wednesday, May 2, 2012

sabaq. selalu aku tertalu familiar dengan satu perasaan dan perkataan tu. :) sabaq. sabar. patient. semua sama saja maksudnya. tapi jauh mana seorang manusia dan seorang aku mampu bertahan untuk menyabarkan diri, only God knows. :) 

dulu selalu , aku bia orang jatuhkan aku dengan senangnya. but now, not anymore. :) being hard is one of myself. sebab aku x kan senang-senang menangis lagi. walaupun kadang-kadang aku sedih. but pretend to be strong is the solution untuk semua masalah. :) aku pelik, aku hairan. baru sekarang aku tau, motif manusia nak tutup kesalahan diri sendiri is salahkan orang lain. untuk pembaca statement ni, aku nak tau motif. :) untuk apa hantar link blog aku kat mak aku kalau nak keadaan kami jadi jernih. listen. im not stupid. haha. kalau nak bodohkan orang or nak menipu orang, cari lain manusia. bukan aku. :) motif apa? dengki? keruhkan keadaan? buat aku nampak jahat gila ke nak buat diri malaikat. kalau maki aku public smua boleh nampak. but kalau nak cakap elok2 ngan aku guna org tengah. haha grow up! aku bukan x de otak x boleh berfikir. :) 

cukup kalau aku cakap ikot cakap orang sebab nak jaga hati orang tu sebenarnya mnyusahkan. :) so pk la apa aku cakap. sebelum jaga hati orang, fikir hati sendiri , ada x org nak jaga. :) tenks. :D 



 at last . kuaq pon. :D tenks to team remaja karangkraf. :) its an amazing result. mak aku sendiri pon x pcya ni aku. okay aku mestila pecaya ni aku kan. :P btw, tenks!

Wednesday, April 25, 2012

saye suke awak. :)

macam mana aku boleh suka dia oi! macam mana! :( tak kira la dia sapa. yg penting aku saja yang tau!! 

kenapa dia. haha. hati terjatuh masa mula tengok mata dia. hati terjatuh and buat aku nak cari sapa dia and esok tu aku turun bawah lagi cari dia. but dia x dak. okay! and jumpa lagi sekali. aku dapat num fon dia walaupun bukan aku yang mintak!. 

masa orang tu tanya aku , aku suka dia ka x,aku saja jawab tak sebab aku sendiri confuse ngan diri aku sendiri. but now, no! aku suka dia kot! :( haih. mcm mana aku nak buat ni. memang hati aku kecewa. yang aku cari bukan pengganti detu . tapi orang yg boleh buat aku lupa sapa AFJ! and aku penah cakap, kalau dia berjaya buat aku lupa AFJ and buat aku jatuh kat dia, then aku akan terima dia. aku akan jaga dia mcm aku jaga detu dulu. but more than that i guess. :) tapi tapi! aku lupa! dia dah berpunya! selalu aku lupa semua tu. :'( 

sedih tau! sedih! baru kali ni aku rasa betul2 ikhlas. baru kali ni aku rasa aku betul2 termakan dengan kata-kata sendiri. :( eh awk, sy suka awak la! betol ! kali ni serius. saya x main2. :( tapi tapi! tapi takpela. saye x nak ganggu hak orang lain. :) so biar saya simpan perasaan ni sorang-sorang. :) sebab kalau saya suka pon saya simpan dalam hati je. :) *pastu aku sendiri sakit hati tanggung sorang2. :( bai! :'(


Sunday, April 22, 2012

if ever..

mood : swing + letih 
lagu : what's make u beautiful 
lokasi : office bukan abah aku punya. 

if ever.. perkataan tu pendek ja. tapi banyak yang boleh di elaborate mengenai ayat tu.  

jika nanti , ada yang terluka dengan apa yang aku katakan, apa yang aku lakukan, jadi maafkanlah aku. aku bukan manusia sempurna sepertimana yang diingini. :) 

jika ada sesuatu yang aku lakukan menimbulkan rasa sayang mahupon benci dan jika aku tak mampu memberikan yang terbaik maka beritahulah aku. sebab aku selalunya terlupa apa yang aku x penah sedar aku lakukan. 

dan yang paling penting, 

jika ada lelaki yang mampu menjaga aku lagi, yang mampu membuatkan aku tersenyum lagi setiap saat dalam hari-hariku, sepertimana apa yang aku rasakan selama ini, maka apabila kau muncul lagi dalam hidupku, aku akan berjanji, aku akan sedaya upaya menjaga mu , hatimu dan semuanya agar kau tak terasa luka yang aku rasakan. :) dan apabila kau hanya hadir untuk mengecewakan hatiku sepertimana apa yang aku rasakan dari mereka yang aku sayang sepenuhnya, maka dari mula kau tolak lah aku sebelum sempat aku jatuh cinta. dan jika hadirmu ikhlas untuk membahagiakan aku, maka aku berharap agar kau tak mensia-siakan aku. kerana hati aku hanya satu. dan x pernah terbahagi menjadi dua mahupun tiga. dan apabila terlihat dihadapanku manusia yang layak aku menjaga hatinya, maka aku akan berikan bahagia yang aku sendiri perlukan. dan jika sayang ku melemaskan mu, maka pergilah sejauhnya agar aku tak dapat mencarimu lagi. kerana luka hati masih ada. hancur hati masih tak terubat. jika hadirmu nanti akan menambahkan duka, maka aku pohon kepadaMu Ya Allah, jauhkanlah dia dariku seperti mana kau jauhkan  insan yang aku sayang. dan jika benar masih ada lagi hati aku kepadanya walhal dia sebaliknya, maka kau berikanlah yang terbaik buatku wahai Tuhan. perginya dia , aku redha. dan aku tau dia x kan kembali seperti dulu. sebab apa yang menjadi hakMu yang kau berikan buatku, telah kau tarik dari dirinya walaupun sebuah persahabatan yang aku kekalkan selama ini. :) 

dan bila aku menyukainya tetapi dia menolak. maka aku diamkan diri. :) pergilah, dan datanglah bila kau bersedia. :) 

dan jika dia adalah untukku maka kau berikanlah kami peluang bersama melalui izinMu ya Allah. jika dia bukan untukku, seperti biasa kau hilangkan lah perasaan ini. :) 

Monday, April 16, 2012

Sunday, April 15, 2012

once upon a time, an angel and a devil fell in love.

  • and how i miss someone to hold, when hope begins to fade. 
  •  you're alone because you push people away. and someday nobody gonna bother coming back.
  • what was 'whole' is now a 'hole' 
  • love is not a maybe thing 
  • u there to finish me off, sweetheart? 
  • i dont care for what u say, so dont even speak. 
  • best friends, playing around, lovers, strangers. 
  • that's why i don't get close to people anymore, coz what you do when you're gone.  


Friday, April 13, 2012

life plan

:) 

smiling. thats the main plan. and then :-


  •  continue my degree. banyak tahun dah terbuang. 
  • naik pangkat. 
  • a car is needed. before this year ends
  • a house , pebesaq umah ka. :D
  • weight lose. now pon dah lose. :) 
  • change my personalities. :) 
  • married? errrr maybe not. 
  • boyfie on 24. 
  • modelling. 
thats all. :) u know, moneys come and go. people change. and so do i. people change. haha. and ive trust nobody. moneys come moneys go, what to wasted? nothing. i got everything that people wants. moneys, families, great job, great friends, all people around me loves me, a love that doesnt exist. maybe not yet.maybe one day i could get one. enough chasing. let it comes . himself. God knows what best for me. enough if he can appreciate me. nothing else matter. appreciation is needed. and i deserve that way. as i appreciate people that i love. nothing can stop me doing that thing. thats why i dont mind spent almost everything that i had in my hand, moneys, time, just to people that need me most in their life. but somehow, i believe, there will always someone or two will take advantage in everything that i do. for those who are keep blaming me in everything,  chance are everywhere u know. if u dont give it, maybe i will give it to myself. i will change myself. u dont have to push me that way. times take place in everything. karma get me by now. and i've learn my lesson. nothing's best to be in a mothers arm. nothings great to get her forgiveness. knowing that u losing so many people that u love before, teach me how to care of them. but i do mistakes. people do mistakes by mistakes. nothing perfect. im just a person that has been created by Allah , not in a perfect way. but to regret everything that happend, i just do it now. :) losing one and only friend that u count on the most, it teach me, today people will say they love you, and tomorrow they will hate you for a mistake. losing a person that always be with me also about my only mistake, or maybe about many mistake that I DIDNT REALIZE , teach me to talk loud, ask urself a chance to explain everything before its too late. even though , nobody wants to listen it. even though they dont ask for it. :) only mad people , will be mad with others with no reason. :) and im not mad. :D 

rejection is not something cool to do. u know who u are when u read or if u read this. a rite to be a woman is not to let herself be fool by a man. even though a man are the person who will take her to be care someday. the thing that you do, make my respect on you gone just like that . ur way kiss my forehead without my permission, its too much. ur JUST my FRIEND. not more than that. u cross the line dude. thats not how a friend treat his friend. and using u? no i am not. hating you? also its a no. losing a respect on you. yes i am. i admit it. ive change suddenly. i didnt talk to you the way i did before. because im not a fool that doesnt see about people. and yes! im angry with you. because that using u thing, its not in my intention dude. its better i let u go not to be my friend anymore. 

thats all for today. bai. :D 

Sunday, January 1, 2012

2012

happy monthniversary maisarah abd majed. :) awak sambut semuanya sorang2. and selamat tahun baru . still awak sambut tahun baru sorang2 jugak. :) semoga tuhan memberkati hidup awak sampai awak mati. dan semoga tuhan makbulkan segala hajat awak selama ni. :) semoga tuhan menjaga dia di mana dia berada. amin. :) 


semoga aku kuat. :) semoga aku ada semangat nak bangun balik. semoga semuanya akan menjadi seperti biasa. :) semoga aku bisa tertawa kembali dan bisa senyum semula. :) aminn. 


dan buat ibuku, maafkan kaklong. kaklong x mampu. :) tu saja.